ISEP

ISEP

Què és?

Vols estudiar en una universitat dels Estats Units d'Amèrica o d'arreu del món? Ho pots fer a través de l’ISEP, International Student Exchange Programs.

L'ISEP és una organització nord-americana amb més de 25 anys d'experiència en l'intercanvi d'estudiants universitaris, que et permet estudiar en més de 300 universitats d'arreu del món, amb una oferta que inclou la majoria de les àrees d'estudi.

El gran avantatge d’aquest programa és que pots realitzar un intercanvi arreu del món a preu de les Illes Balears. És a dir, abans de partir, abones les despeses de matrícula, manutenció i allotjament estipulades per a les Illes Balears i, quan arribis al país de destinació, algú les haurà abonades allà per tu.

Els intercanvis són d’un semestre o d’un curs acadèmic complet, d’acord amb el calendari acadèmic de cada universitat de destinació, que sol ser diferent del de la UIB.

En algunes universitats, el programa ISEP et permet obtenir experiència professional remunerada, per la qual cosa pots ampliar-hi la teva estada quatre o nou mesos més.

Si vols demanar una plaça, has de lliurar la teva sol·licitud el curs abans de partir, durant el període en què estigui oberta la convocatòria.

Destinacions

ISEP

On pots anar?

Convocatòries vigents

No hi ha convocatòries vigents.

Sol·licitud d'una plaça

Requisits

 • Estar matriculat a la UIB durant el curs en què es presenta la sol·licitud i també durant el curs en què es fa l'intercanvi.
 • Tenir superats un mínim de 90 crèdits en el moment de lliurar la sol·licitud.
 • Tenir un bon nivell d’anglès, justificat amb l’examen TOEFL (www.ets.org/toefl).

Procediment de sol·licitud de plaça

1r. Informar-te i decidir a quina universitat vols anar, d’acord amb l’oferta de la pàgina web de l’ISEP, www.isep.org/students/Directory/members_in_usa.asp.

2n. És requisit imprescindible per a la participació dels estudiants als processos de selecció emplenar la sol·licitud en línia dins la pàgina web de l'ISEP a través del link disponible a la web del SRI.

Dins aquesta sol·licitud, s'hauran d´adjuntar amb arxiu PDF de la següent documentació, entre altres:

 • Certificat TOEFL o l'IELTS de coneixements d’anglès. Els terminis que estableix l'ISEP per acreditar el certificat d'idioma seran el 15 de febrer per a so·licituds anuals i de primer semestre, i l'1 de setembre per  a sol·licituds de segon semestre.
 • Carta de motivació per a cada una de les universitats seleccionades.
 • Dues cartes de recomanació del professorat.
 • Passaport.
 • Certificat acadèmic.

3r. Emplenar la sol·licitud ISEP-UIB disponible a la UIB digital.

A la mateixa sol·licitud es poden demanar fins a cinc universitats, classificades per ordre de preferència.

Un cop feta la sol·licitud en línia, s’han d’abonar 395 dòlars USA en concepte de taxes de participació a l’ISEP, un cop el SRI doni el vistiplau a tota la documentació.

Procediment d'adjudicació de places

El SRI envia les sol·licituds que estiguin degudament emplenades a l’ISEP, el qual fa la selecció, d’acord amb els criteris especificats a la seva pròpia convocatòria.

Informació per a alumnes seleccionats

Un cop seleccionat, has de:

 • Acceptar la plaça concedida o renunciar-hi. 
 • Abonar les despeses d’allotjament i manutenció a les Illes Balears: 6.000* euros si el teu intercanvi és d’un curs acadèmic complet, o bé 3.000* euros si és d’un semestre. Recorda que tu rebràs aquests beneficis de forma gratuïta a la universitat de destinació. (Per abonar aquestes despeses, has de passar pel SRI, on et direm com ho has de fer. La UIB fa de mediadora entre l’estudiant i l’ISEP, i administra aquests fons per a les finalitats esmentades.)
 • Tramitar una assegurança mèdica obligatòria contractada amb l’ISEP per a la totalitat del període d’intercanvi. L’import aproximat d’aquesta assegurança és de 77 dòlars USA mensuals.
 • Sol·licitar el teu visat a l’ambaixada o el consolat dels Estats Units a Espanya.

Les despeses d’examen TOEFL o IELTS i de tramitació del visat, així com les de viatge i de butxaca, van a càrrec de l’estudiant.

*Aquest import pot variar cada any.

Per a més informació: isep.uib@uib.es

Impresos

Convocatòries anteriors

Convocatòria de març 2017

Bases de la convocatòria.

Només per a mobilitats del segon semestre del curs 2017-18.

Termini per fer la sol·licitud per UIBdigital: del 27 de febrer al 17 de març.

Condicions d'acceptació de la plaça.